Skip links

Televízió vásárlási útmutató (2022)

A televízió piac az utóbbi időben sokat változott, mind a technológia, mind az ár szempontjából. Új típusú készülékek jelentek meg, melyek sokkal nagyobb felbontással, széles látószöggel, kiváló kontraszt aránnyal, kibővült funkció készlettel rendelkeznek.

Cikkünkben a következő kategóriák legjobb készülékeit válogattuk össze:

A 4K-s televíziókat olyan felhasználóknak tervezték, akik igénylik a magas felbontású, minőségi képet. A 4K-s TV képernyő felbontása 3840×2160 pixel, vagyis 4x akkora mint a Full HD felbontás.

A 8K-s televíziók 4x nagyobb felbontást kínálnak a 4K-s televíziókhoz képest. A 8K-s TV képernyő felbontása 7680×4320 pixel, vagyis 4x akkora mint egy 4K-s TV felbontása, illetve 16x akkora mint a Full HD felbontás, ami biztosítja, hogy az egyes képpontokat még akkor sem láthatod, ha a TV képernyőt közelről nézed.

Az OLED televíziók kitűnő színspektrummal, tökéletes feketével és nagyon széles látószöggel rendelkeznek. Az OLED képernyők akár 84 fokos széles szögből is nézhetőek, fényveszteség nélkül. Mivel nincs szükség háttérvilágításra, a televíziók rendkívül vékonyak lehetnek, és azáltal, hogy minden pixelt külön-külön tudnak kikapcsolni, hihetetlen fekete hátteret alkotnak.

A QLED televíziók alapja az intelligens Quantum processzor, mely úgy működteti a képernyőt, hogy igazán lenyűgöző képet alkosson miközben optimalizálja a képernyő fényerejét, minden tartalomhoz képről képre, valós időben. A legfejlettebb Samsung TV-k, amelyek Quantum dot technológiát használnak, a fényt több mint 1 milliárdnyi színné változtatják, így kiváló minőségű HDR megjelenítésre alkalmasak.

Televízió vásárlás előtt érdemes fontolóra venni, hogy milyen távolságba fogsz ülni, illetve milyen tartalmakat nézel majd. A televíziótól való ideális távolság leginkább a képernyő méretétől és a képernyő típusától függ.

A képernyőtől való optimális nézési távolság körülbelül a képátmérő másfélszerese:

  • 43″ – 55″: 1,8-2,3 m
  • 55″ – 65″: 2,3-2,7 m
  • 65″ – 75″: 2,7-3,2 m
  • 75″ – 100″: 3,2-4,2 m

Mivel a mai modern TV-k egyre karcsúbbak, beépített hangszóróik általában hiányoznak, vagy nagyon gyenge hangminőséget produkálnak. A jelenleg megvásárolható hangprojektorok megfelelő megoldást jelenthetnek kisebb helyiségekben, ahol nem lenne könnyen megoldható egy szokásos 7.1-es hangrendszer elhelyezése.

A cikkben szereplő legjobb TV készülék válogatás célja, hogy segítsen kiválasztani az igényeidnek legmegfelelőbb televíziót tesztek alapján.

4K ár-érték arány bajnok

Samsung Q60T QLED 4K TV

Samsung Q60T QLED

Képátló: 43”, 50”, 55”, 65”, 75”, 85” | Háttérvilágítás: QLED | HDR 10+: Igen

Q95T-nél jóval olcsóbb

Kiváló mozgáskezelés

Hatalmas színvilág

Hangprojektor nem tartozék

A Samsung Q60T kiváló kialakítású készülék, mely nagyon hasonlít a tavalyi Q60R modellhez. Tipikus Samsung lábakkal rendelkezik, ami ugyan stabilan tartja a TV-t, viszont nagyobb bútorra van szükség az elhelyezéséhez, mivel majdnem olyan szélesek a lábak mint a TV készülék.

Széles színtartománya és nagy HDR csúcsfényessége lehetővé teszi a HDR-tartalom élénk színekkel és kiemelkedő képeivel történő továbbítását. Nagyon magas natív kontraszt aránnyal rendelkezik, viszont oldalról nézve a kép elveszíti a pontosságát.

Kiváló mozgáskezelésének köszönhetően a reakcióidő nagyon gyors, ami csak kisebb elmosódást eredményez a gyorsan mozgó tartalom mögött.

A Samsung Q60T megfelelő hangminőséggel rendelkezik, de az élvezhetőbb hangzás érdekében ajánlott hangprojektor választani a TV készülék mellé.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Samsung weboldalán

Funkciók és jellemzők

Samsung Q60T QLED 4K TV - Quantum Dot technológia

Quantum Dot technológia

A QLED televíziók 100%-os színgazdaságot tudnak előállítani a DCI-P3 színtérben, amely bármilyen fényerőnél valódi marad.

Samsung Q60T QLED 4K TV - Quantum Processzor Lite

Quantum Processzor Lite

Az intelligens megoldások felemelik a teljesítményt, optimalizálják a képet a megtekintési körülményekhez és a tartalmakhoz, mindezt valós időben.

Samsung Q60T QLED 4K TV - Quantum HDR

Quantum HDR

A Quantum HDR kiemeli a részleteket és a kontrasztot azáltal, hogy kibővíti a szín- és részlet választékot a TV-ken elérhető lehetőségeken túl.

Galéria

További 4K TV-k

8K minőség elérhető áron

Samsung Q800T QLED 8K TV

Samsung Q800T QLED

Képátló: 65”, 75”, 82” | Háttérvilágítás: QLED | HDR 10+: Igen

Q950TS-nél jobb ár-érték arány

Széles látószög

Legmodernebb képfeldolgozás

Hangprojektor nem tartozék

Noha a Samsung Q800T bizonyos értelemben eltér az eredeti Q950R 8K sorozattól, a kialakítása nagyjából azonos. Ugyanazt a sötét, keskeny keretet kapta, viszont a talpazat megújult. A mellékelt távirányító elegáns és ergonómiailag megtervezett, teljesen fémből készült.

A Q800T lenyűgöző képet nyújt alacsonyabb felbontású tartalommal is. A közvetlen LED-es háttérvilágítás, a rendkívül hatékony helyi tompítás (Local Dimming) kivételes kontrasztot eredményez és képes a 2000 nits-es fényerő elérésére.

Lenyűgöző hangteljesítményét az intelligens hangmódnak köszönheti, mivel ez a szolgáltatás jelentősen javítja a hangélményt.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Samsung weboldalán

Funkciók és jellemzők

Samsung Q800T QLED 8K TV - Valódi játékélmény javító

Valódi játékélmény javító

FreeSync (VRR) technológiát használva a QLED valós idejű, alacsonyabb késési sebességű játékélményt nyújt.

Samsung Q800T QLED 8K TV - Lélegzetelállító felbontás

Lélegzetelállító felbontás

A több mint 33 millió pixellel rendelkező Samsung Q800T valódi 8K-s felbontása lenyűgöző, tűéles képet ad.

Samsung Q800T QLED 8K TV - 8K AI felskálázás

8K AI felskálázás

Mostantól 8K felbontásban élvezheted szinte az összes tartalmat. Az AI-alapú felskálázás hibátlan textúrákat és realisztikus éleket hoz létre és csökkenti a zajokat.

Samsung Q800T QLED 8K TV - Direct Full Array 24X

Direct Full Array 24X

A Direct Full Array háttérvilágítási technológia kiváló kontrasztarányt képez és minden apró részlet láthatóbbá válik.

Galéria

További 8K TV-k

OLED csúcskategória

LG Signature OLED TV W9 4K TV

LG Signature OLED TV W9

Képátló: 65”, 77” | Háttérvilágítás: OLED | HDR 10: Igen

Tartozék hangprojektor

3,85 mm vastag kijelző

Tökéletes kontraszt

Nincs HDR 10+

Az LG Signature termékek lenyűgöző megjelenést, gyönyörű, esztétikus vizuális élményt biztosítanak.

4K Active HDR funkcióval az LG W9 nagyon jó képminőséget biztosít, amely a megjelenített gyönyörű színeknek köszönhetően életre kelti a kijelzőt. A 8,3 millió külön megvilágított pixel tökéletes fekete és végtelen kontrasztot hoz létre.

A W9-hez tartozik egy 2.0.2 csatornás, Dolby Atmos kompatibilis hangprojektort, amely média központként szolgál a források számára. Négy HDMI 2.0 és három USB bemenettel rendelkezik, amelyek jeleit a TV működéséhez szükséges, mellékelt TV-AIO kábellel továbbítja a kijelzőre. A televízió AirPlay 2, Google Asszisztens és Amazon Alexa kompatibilis.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg az LG weboldalán

Funkciók és jellemzők

LG Signature OLED TV W9 4K TV - AI Smart

AI Smart

Az LG AI ThinQ TV hallgat, gondolkodik és válaszol, hogy biztosítsa a tökéletes személyre szabott szórakoztatást és az intelligens otthonod irányítását.

LG Signature OLED TV W9 4K TV - 2. generációs α9 processzor

2. generációs α9 processzor

Négylépcsős zajcsökkentést alkalmaz a képek és a színek javítása érdekében a lehengerlő élmény érdekében.

LG Signature OLED TV W9 4K TV - Gyorsabb kapcsolat

Gyorsabb kapcsolat

HDMI 2.1 portokon keresztül szélesebb sávszélességet támogat a nagyobb képátviteli sebesség elérése érdekében, így élvezheted a gyors ütemű játékokat a bemeneti késleltetés minimalizálásával.

LG Signature OLED TV W9 4K TV - Hihetetlenül vékony

Hihetetlenül vékony

Radikálisan vékony 3,85 mm (65”) profil lehetővé teszi, hogy a TV készülék a fallal eggyé váljon.

Galéria

További OLED TV-k

QLED 4K csúcsmodell

Samsung Q95T QLED 4K TV

Samsung Q95T QLED

Képátló: 55”, 65”, 75”, 85” | Háttérvilágítás: QLED | HDR 10+: Igen

Széles látószög

Természetes színek

Hangprojektor nem tartozék

Ultranagy betekintési szögének köszönhetően hibátlan látószöget biztosít minden irányból. Kiválóan alkalmazható világos helyiségben is, mivel könnyedén képes leküzdeni a vakító fényt, és jól kezelni a tükröződéseket.

A Samsung Q95T beépített hangszórói megfelelően kiegyensúlyozott és tiszta beszédhangot biztosítanak, de a jobb hangzás érdekében ajánlott egy hangprojektort is választani a TV készülék mellé.

Egyszerűen csatlakoztathatod Amazon Alexa kompatibilis eszközeidet, beépített AirPlay 2 segítségével megoszthatsz tartalmakat a képernyőn Apple eszközökről, a Samsung okos távirányító használatával pedig bármilyen tartalmat egyetlen mozdulattal elérhetsz.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Samsung weboldalán

Funkciók és jellemzők

Samsung Q95T QLED 4K TV - Quantum HDR 2000

Quantum HDR 2000

A Quantum HDR 2000 szélesebb tartományban állítható fényerőt biztosít, mély kontrasztokkal és élénk, természetes színekkel. Ennek köszönhetően minden jelenet valósághű pontossággal jelenik meg.

Samsung Q95T QLED 4K TV - Automatikus alkalmazkodás

Automatikus alkalmazkodás

A QLED készülékek intelligens módja alkalmazkodik a szoba változó körülményeihez, ennek megfelelően szabályozza a fényt és hangerőt.

Samsung Q95T QLED 4K TV - Háttérkép üzemmód

Háttérkép üzemmód

Az Ambient Mode segítségével a készülékek még kikapcsolt állapotban sem inaktívak. Egy egyszerű fekete képernyő helyett az életmódodnak megfelelő, hozzád illő képet láthatsz számtalan beállítási lehetőséggel.

Samsung Q95T QLED 4K TV - Okosotthon a QLED-el

Okosotthon a QLED-el

A beépített Samsung SmartThings alkalmazással felkapcsolhatod a világítást, bepillanthatsz a hűtőbe, vagy akár a robotporszívót is irányíthatod.

Galéria

További QLED TV-k

Végszó

Az Energia Rovat célja, hogy a lehető legjobban leegyszerűsítsük a választást és segítsünk megtalálni a legjobb ár-érték arányú elektronikai eszközöket, szerkesztői tagjaink véleménye alapján összeállított útmutatók segítségével.

Ha cikkünk segített a vásárlásban, akkor nincs is más dolgod, mint hátradőlni és élvezni kedvenc netflix sorozataidat.

Kövesd az Energia Rovat-ot Facebook-on és Twitter-en, hogy elsőként részesülj új termékek bejelentéséről, résztvehess szavazásokban, nyereményjátékokban, vagy hozzászólhass cikkeinkhez.