Skip links

Legjobb 8K TV-k (2021)

Nehéz lépést tartani a TV-technológia fejlődésével. Aki az utóbbi néhány évben új TV-t vásárolt, valószínűleg ismeri az érzést. Megtakarított minden pénzt egy új, a kategóriában legjobb TV-hez, és nem sokkal azután, hogy beállította, bejelentik a következő generációs tévék új hullámát, amely mindenképpen felülmúlja az új készüléket.

Sajnos jelenleg a 8K-s minőségben elérhető tartalom viszonylag kevés, és a televíziókból is korlátozott a választék a piacon, de ezektől eltekintve vannak előnyei is a 8K-s TV készülékeknek.

A 8K-s TV képernyő felbontása 7680×4320 pixel, vagyis 4x akkora mint egy 4K-s TV felbontása, illetve 16x akkora mint a Full HD felbontás. A nagyon magas képpontsűrűség biztosítja, hogy az egyes képpontokat még akkor sem látod, ha közelről nézed a kijelzőt.

Továbbá érdemes fontolóra venni egy hangprojektor vásárlását, mivel sokkal nagyobb hang hűséget ígérnek, mint amire a TV beépített hangszórói képesek.

Az alábbi folyamatosan frissülő listánkban segítünk kiválasztani a számodra legmegfelelőbb 8K-s TV-t tesztek alapján összeállítva.

QLED 8K minőség

Samsung Q800T QLED 8K TV

Samsung Q800T QLED

Képátló: 65”, 75”, 82” | Háttérvilágítás: QLED | HDR 10+: Igen

Q950TS-nél jobb ár-érték arány

Széles látószög

Legmodernebb képfeldolgozás

Hangprojektor nem tartozék

Noha a Samsung Q800T bizonyos értelemben eltér az eredeti Q950R 8K sorozattól, a kialakítása nagyjából azonos. Ugyanazt a sötét, keskeny keretet kapta, viszont a talpazat megújult. A mellékelt távirányító elegáns és ergonómiailag megtervezett, teljesen fémből készült.

A Q800T lenyűgöző képet nyújt alacsonyabb felbontású tartalommal is. A közvetlen LED-es háttérvilágítás, a rendkívül hatékony helyi tompítás (Local Dimming) kivételes kontrasztot eredményez és képes a 2000 nits-es fényerő elérésére.

Lenyűgöző hangteljesítményét az intelligens hangmódnak köszönheti, mivel ez a szolgáltatás jelentősen javítja a hangélményt.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Samsung weboldalán

Funkciók és jellemzők

Samsung Q800T QLED 8K TV - Valódi játékélmény javító

Valódi játékélmény javító

FreeSync (VRR) technológiát használva a QLED valós idejű, alacsonyabb késési sebességű játékélményt nyújt.

Samsung Q800T QLED 8K TV - Lélegzetelállító felbontás

Lélegzetelállító felbontás

A több mint 33 millió pixellel rendelkező Samsung Q800T valódi 8K-s felbontása lenyűgöző, tűéles képet ad.

Samsung Q800T QLED 8K TV - 8K AI felskálázás

8K AI felskálázás

Mostantól 8K felbontásban élvezheted szinte az összes tartalmat. Az AI-alapú felskálázás hibátlan textúrákat és realisztikus éleket hoz létre és csökkenti a zajokat.

Samsung Q800T QLED 8K TV - Direct Full Array 24X

Direct Full Array 24X

A Direct Full Array háttérvilágítási technológia kiváló kontrasztarányt képez és minden apró részlet láthatóbbá válik.

Galéria

Sony MASTER széria

Sony ZG9 8K TV

Sony ZG9

Képátló: 85”, 98” | Háttérvilágítás: Direct LED | HDR 10: Igen

Élénk és természetes színek

Lenyűgöző látószögek

Méregdrága

A Sony ZG9 8K-s televízió még a kisebb 85”-os méretben is hatalmas és impozáns, de fontos szem előtt tartani, hogy a 8K-s felbontás nagy képernyőt igényel.

Mindkét modell LED-es háttérvilágítással rendelkező LCD kijelzős készülékek, amelyek nem épp a karcsúságukról híresek. Ennek ellenére nagyobb teljesítményű hangrendszer került beépítésre mint általában, a 4 darab előre irányuló hangszórók a képernyő közepéről érkező hangot szimulálnak.

Páratlan fényerejének, hatalmas felbontásának, finom szín tartományának és a meglepően jó kontraszt teljesítményének köszönhetően a ZG9 páratlan vizuális élményt nyújt mindenki számára.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Sony weboldalán

Funkciók és jellemzők

Sony ZG9 8K TV - MASTER sorozat

MASTER sorozat

A MASTER sorozatú televíziók megfelelnek a mérnökök legszigorúbb kritériumainak, és valósággá teszik a gyönyörű képeket.

Sony ZG9 8K TV - Backlight Master Drive

Backlight Master Drive

A Sony X1 Ultimate képprocesszor által vezérelt technológia hihetetlenül mély feketét, káprázatos fényeket és élénkebb színeket hoz létre.

Sony ZG9 8K TV - Hang a képből

Hang a képből

Acoustic Multi-Audio rendszere négy előre irányuló hangsugárzójával biztosítja a valóságnak megfelelő hangzást. Ha külön erősítőt és hangfalakat csatlakoztatsz a TV hátsó kimeneti csatlakozójához, kiváló minőségű center hangsugárzókká válnak.

Sony ZG9 8K TV - Nagy látószög, élénk színek

Nagy látószög, élénk színek

Az X-Wide Angle technológiának köszönhetően a kijelző hű árnyalatai bármilyen szögből élvezhetőek.

Galéria

Végszó

Ha mégsem találtad meg az igazit, akkor tekintsd meg a televízió vásárlási útmutatónkat.

Az Energia Rovat célja, hogy a lehető legjobban leegyszerűsítsük a választást és segítsünk megtalálni a legjobb ár-érték arányú elektronikai eszközöket, szerkesztői tagjaink véleménye alapján összeállított útmutatók segítségével.

Kövesd az Energia Rovat-ot Facebook-on és Twitter-en, hogy elsőként részesülj új termékek bejelentéséről, résztvehess szavazásokban, nyereményjátékokban, vagy hozzászólhass cikkjeinkhez.