Skip links

Legjobb hangprojektorok/soundbarok (2020)

Mivel a mai modern televíziók egyre karcsúbbak, beépített hangszóróik általában hiányoznak, vagy nagyon gyenge hangminőséget produkálnak. A jelenleg megvásárolható hangprojektorok megfelelő megoldást jelenthetnek kisebb helyiségekben, ahol nem lenne könnyen megoldható egy szokásos 7.1-es hangrendszer elhelyezése. Ráadásul úgy tervezték meg a soundbar rendszereket, hogy egyformán kellemes érzetet biztosítsanak a szemnek és a fülnek is.

Minden hangprojektornak megvan a maga sajátossága, erőssége, ezért is nehézkes feladat lehet a megfelelő soundbar kiválasztása. Vannak típusok, melyek vezeték nélküli mélysugárzóval büszkélkedhetnek, vagy épp Dolby Atmos és DTS:X háromdimenziós hangmezőt képeznek.

Az alábbi folyamatosan frissülő listánkkal segíthetünk megtalálnod a számodra legmegfelelőbb TV hangprojektort tesztek alapján.

Legjobb teljesítmény

Samsung HW-Q90R

Samsung HW-Q90R

Méretek: 122,6 x 8,3 x 13,6 cm | Csatornák száma: 7.1.4 | Teljesítmény: 512 W | Dolby Atmos & DTS:X: Igen | Mélynyomó típusa: Vezeték nélküli

Lenyűgöző hangminőség

Szép kivitelezés

Könnyen telepíthető és beállítható

Ha ismerősnek tűnik a Samsung HW-Q90R hangprojektor az azért lehet, mert külsőre szinte megegyezik a tavalyi HW-N950-es modellel. Ez persze nem feltétlenül rossz dolog, mivel egy ügyesen megtervezett és jól megmunkált egységről van szó, mely fém rácsokkal és sötét szürke felülettel büszkélkedik.

Csatlakoztatás szempontjából két HDMI bemenet és kimenet található, amelyek mindegyike támogatja a 4K/60p felbontást. A nemrégiben elvégzett firmware-frissítésnek köszönhetően a HDMI kimenet most már tartalmazza az eARC támogatást, mely lehetővé teszi az veszteségmentes hang átadását kompatibilis TV-ről.

Mivel a Samsung HW-Q90R vásárlásának fő oka a magával ragadó térbeli hangzás, ezért furcsának tűnhet, ha kétcsatornás zenét hallgatsz. Ennek ellenére a hangrendszer mérete lehetővé teszi a bal és jobb hangszórók kiváló elválasztását, ami lenyűgöző sztereo képalkotást és a hangszerek pontos elhelyezkedését eredményezi.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Samsung weboldalán

Funkciók és jellemzők

Samsung HW-Q90R - Dolby Atmos és DTS:X

Dolby Atmos és DTS:X

Olyan érzést kelt, mintha a jelenet része lennél, mivel az emberek és a zene hangjai minden irányból, egymástól függetlenül mozognak.

Samsung HW-Q90R - Valós 7.1.4 csatornás hangzás

Valós 7.1.4 csatornás hangzás

A hangok három dimenzióban mozognak körülötted a 17 darab beépített hangszórónak köszönhetően, tökéletes 7.1.4 csatornás hang élményt garantálva.

Samsung HW-Q90R - Vezeték nélküli hátsó hangszórók

Vezeték nélküli hátsó hangszórók

A felfelé irányuló hátsó hangszórók hatására a felülről érkező hangok elképesztő mozi élményt nyújtanak.

Samsung HW-Q90R - Adaptív hang

Adaptív hang

Automatikusan biztosítja az egyes jelenetekhez igazított optimalizált hangzást, így a párbeszédek is jól hallhatók lesznek még alacsony hangerő mellett is.

Galéria

Legjobb ár-érték arány

LG SL9Y

LG SL9Y

Méretek: 122 x 5,7 x 14,5 cm | Csatornák száma: 4.1.2 | Teljesítmény: 500 W | Dolby Atmos & DTS:X: Igen | Mélynyomó típusa: Vezeték nélküli

Lenyűgöző basszus

Sok csatlakozási lehetőség

Fali konzol a rögzítéshez

Nincs eARC támogatás

A soundbar oldalait fémrács borítja, míg az alsó és felső oldalon lévő elemeket szilárd műanyagból készítették. A tetején két kör alakú fémrács fedi le a hangszórókat. Ha a fali tartó konzol segítségével fogatjuk fel a hangprojektort, akkor ebben a pozícióban tudja betájolni a különféle tárgyakat, és ennek megfelelően állítja be a hang feldolgozást a Meridian technológia használatával.

A 4.1.2 csatornás konfiguráció lenyűgöző teljesítményt nyújt a Dolby Atmos és a DTS:X hangminőség biztosításában. Nincs hátulról valódi hangérzet, ám mégis vonzó előadást hoz létre.

Az SL9Y támogatja a Google Chromecast-et, amely lehetővé teszi a zenék streamelését közvetlenül a hangprojektorba olyan kompatibilis alkalmazásokból, mint a Spotify, Tidal, Deezer és a Google Play Music. Az LG elkötelezettsége a Google platform iránt kiterjed a beépített Google Asszisztens hangvezérlésre is.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg az LG weboldalán

Funkciók és jellemzők

LG SL9Y - DTS:X hangzás

DTS:X hangzás

Magával ragadó audio dekóder, amely a hangot ott helyezi el, ahol természetesen előfordulna, többdimenziós hangélményt teremtve. Olyan érzést bíztosítva, mintha egy autós üldözés kellős közepén lennél.

LG SL9Y - Élvezd a hangot minden irányból

Élvezd a hangot minden irányból

Bővítsd az SL9Y hangprojektort két további vezeték nélküli hangszóróval. A 2.0 csatornás hátsó hangszóró készlet (SPK8-S) kibővített hangot nyújt a falra szerelhető kivitelű, magával ragadó, térhatású hangok érdekében.

LG SL9Y - 4K Pass-Through

4K Pass-Through

A 4K átvitel biztosítja a teljes házimozi élményt, ha egy külső forrásból, például 4K Blu-ray lejátszóból vagy streaming eszközből származó HDMI-kapcsolatokon keresztül halad át.

LG SL9Y - Erőteljes térhatás

Erőteljes térhatás

Eredetileg a mozi számára készült Dolby Atmos hangtechnika erőteljes, mozgó hangot hoz létre, amely körülötted áramlik. A Dolby Atmos HDMI kapcsolatot igényel egy Dolby Atmos kompatibilis forrás eszközről.

Galéria

Legolcsóbb Dolby Atmos kompatibilis soundbar

Sony HT-X8500

Sony HT-X8500

Méretek: 89 x 6,4 x 9,6 cm | Csatornák száma: 2.1 | Teljesítmény: 200 W | Dolby Atmos & DTS:X: Igen | Mélynyomó típusa: Beépített

Dolby Atmos élmény jó áron

Szép formatervezés

Integrált mélysugárzó

A HT-X8500 egy önálló soundbar, melynek nincs különálló vezeték nélküli mélysugárzója és surround hangszórói, ennek köszönhetően egyszerűbben elhelyezhető kisebb szobákban is.

Lekerekített rácsos burkolat védi a hangszórókat egy fém színű dekor csíkkal díszítve. A hangprojektor felső részén található érintőgombok segítségével kapcsolhatod be a készüléket, választhatod ki a bemeneteket, illetve módosíthatod a hangerőt.

Dolby Atmos és DTS:X tartalommal együttműködve meggyőző illúziót hoz létre a körbefutó hangról, amely lehetővé teszi a filmek számára, hogy egyértelműen megismerjük a térbeli hangzást. Filmeknél a párbeszéd jól hallható még akkor is ha sok a háttérzaj, viszont a mély hangoknak nincs akkora hatása mint egy különálló mélysugárzóval felszerelt hangrendszernek.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Sony weboldalán

Funkciók és jellemzők

Sony HT-X8500 - Vezeték nélküli kapcsolat

Vezeték nélküli kapcsolat

Bluetooth kapcsolattal rendelkező Sony BRAVIA TV-ről közvetlenül, vezeték nélkül küldheted a hangot a hangprojektorra.

Sony HT-X8500 - Virtuális 7.1.2 csatornás hangzás

Virtuális 7.1.2 csatornás hangzás

A távvezérlő segítségével egyetlen gombnyomással képes átalakítani a sztereó hangjelet lenyűgöző surround hangzássá, a fejlett DSP technológiának köszönhetően.

Sony HT-X8500 - Gyors hangzásmód választás

Gyors hangzásmód választás

Öt különböző hangzásmód választható a távvezérlő segítségével mellyel fokozhatjuk a szórakozás élményét.

Galéria

Végszó

Az Energia Rovat célja, hogy a lehető legjobban leegyszerűsítsük a választást és segítsünk megtalálni a legjobb ár-érték arányú elektronikai eszközöket, szerkesztői tagjaink véleménye alapján összeállított útmutatók segítségével.

Kövesd az Energia Rovat-ot Facebook-on és Twitter-en, hogy elsőként részesülj új termékek bejelentéséről, résztvehess szavazásokban, nyereményjátékokban, vagy hozzászólhass cikkjeinkhez.