Skip links

Legjobb QLED TV-k (2022)

A QLED TV-k által kínált technológiák lehetővé teszik a televíziók vékony kialakítását, és tökéletes színekkel kényeztetik a szemeket.

A képminőség az elsődleges szempont amit TV vásárláskor figyelembe veszünk. A mozgás, a hang, a bemenetek és az intelligens szolgáltatások szintén fontosak, de ha a képminőség nem megfelelő, akkor nem fogjuk kellőképpen élvezni az otthoni mozizás élményét.

Különböző TV technológiák találhatóak a piacon, mint például a QLED és OLED TV-k, de mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai.

Az egyik legmeghatározóbb technológia a QLED, amely a Samsung exkluzív Quantum Dot technológiáját használja.

A QLED alapja az intelligens Quantum processzor, mely úgy működteti a képernyőt, hogy igazán lenyűgöző képet alkosson miközben optimalizálja a képernyő fényerejét, minden tartalomhoz képről képre, valós időben.

A legfejlettebb Samsung TV-k, amelyek Quantum dot technológiát használnak, a fényt több mint 1 milliárdnyi színné változtatják, így kiváló minőségű HDR megjelenítésre alkalmasak.

A cikkben szereplő felsorolásának célja, hogy segítsen kiválasztani az igényeidnek legmegfelelőbb QLED televíziót tesztek alapján összeállítva.

QLED 4K csúcsmodell

Samsung Q95T QLED 4K TV

Samsung Q95T QLED

Képátló: 55”, 65”, 75”, 85” | Háttérvilágítás: QLED | HDR 10+: Igen

Széles látószög

Természetes színek

Hangprojektor nem tartozék

Ultranagy betekintési szögének köszönhetően hibátlan látószöget biztosít minden irányból. Kiválóan alkalmazható világos helyiségben is, mivel könnyedén képes leküzdeni a vakító fényt, és jól kezelni a tükröződéseket.

A Samsung Q95T beépített hangszórói megfelelően kiegyensúlyozott és tiszta beszédhangot biztosítanak, de a jobb hangzás érdekében ajánlott egy hangprojektort is választani a TV készülék mellé.

Egyszerűen csatlakoztathatod Amazon Alexa kompatibilis eszközeidet, beépített AirPlay 2 segítségével megoszthatsz tartalmakat a képernyőn Apple eszközökről, a Samsung okos távirányító használatával pedig bármilyen tartalmat egyetlen mozdulattal elérhetsz.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Samsung weboldalán

Funkciók és jellemzők

Samsung Q95T QLED 4K TV - Quantum HDR 2000

Quantum HDR 2000

A Quantum HDR 2000 szélesebb tartományban állítható fényerőt biztosít, mély kontrasztokkal és élénk, természetes színekkel. Ennek köszönhetően minden jelenet valósághű pontossággal jelenik meg.

Samsung Q95T QLED 4K TV - Automatikus alkalmazkodás

Automatikus alkalmazkodás

A QLED készülékek intelligens módja alkalmazkodik a szoba változó körülményeihez, ennek megfelelően szabályozza a fényt és hangerőt.

Samsung Q95T QLED 4K TV - Háttérkép üzemmód

Háttérkép üzemmód

Az Ambient Mode segítségével a készülékek még kikapcsolt állapotban sem inaktívak. Egy egyszerű fekete képernyő helyett az életmódodnak megfelelő, hozzád illő képet láthatsz számtalan beállítási lehetőséggel.

Samsung Q95T QLED 4K TV - Okosotthon a QLED-el

Okosotthon a QLED-el

A beépített Samsung SmartThings alkalmazással felkapcsolhatod a világítást, bepillanthatsz a hűtőbe, vagy akár a robotporszívót is irányíthatod.

Galéria

Legjobb ár-érték arány

Samsung Q60T QLED 4K TV

Samsung Q60T QLED

Képátló: 43”, 50”, 55”, 65”, 75”, 85” | Háttérvilágítás: QLED | HDR 10+: Igen

Q95T-nél jóval olcsóbb

Kiváló mozgáskezelés

Hatalmas színvilág

Hangprojektor nem tartozék

A Samsung Q60T kiváló kialakítású készülék, mely nagyon hasonlít a tavalyi Q60R modellhez. Tipikus Samsung lábakkal rendelkezik, ami ugyan stabilan tartja a TV-t, viszont nagyobb bútorra van szükség az elhelyezéséhez, mivel majdnem olyan szélesek a lábak mint a TV készülék.

Széles színtartománya és nagy HDR csúcsfényessége lehetővé teszi a HDR-tartalom élénk színekkel és kiemelkedő képeivel történő továbbítását. Nagyon magas natív kontraszt aránnyal rendelkezik, viszont oldalról nézve a kép elveszíti a pontosságát.

Kiváló mozgáskezelésének köszönhetően a reakcióidő nagyon gyors, ami csak kisebb elmosódást eredményez a gyorsan mozgó tartalom mögött.

A Samsung Q60T megfelelő hangminőséggel rendelkezik, de az élvezhetőbb hangzás érdekében ajánlott hangprojektor választani a TV készülék mellé.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Samsung weboldalán

Funkciók és jellemzők

Samsung Q60T QLED 4K TV - Quantum Dot technológia

Quantum Dot technológia

A QLED televíziók 100%-os színgazdaságot tudnak előállítani a DCI-P3 színtérben, amely bármilyen fényerőnél valódi marad.

Samsung Q60T QLED 4K TV - Quantum Processzor Lite

Quantum Processzor Lite

Az intelligens megoldások felemelik a teljesítményt, optimalizálják a képet a megtekintési körülményekhez és a tartalmakhoz, mindezt valós időben.

Samsung Q60T QLED 4K TV - Quantum HDR

Quantum HDR

A Quantum HDR kiemeli a részleteket és a kontrasztot azáltal, hogy kibővíti a szín- és részlet választékot a TV-ken elérhető lehetőségeken túl.

Galéria

QLED 8K minőség

Samsung Q800T QLED 8K TV

Samsung Q800T QLED

Képátló: 65”, 75”, 82” | Háttérvilágítás: QLED | HDR 10+: Igen

Q950TS-nél jobb ár-érték arány

Széles látószög

Legmodernebb képfeldolgozás

Hangprojektor nem tartozék

Noha a Samsung Q800T bizonyos értelemben eltér az eredeti Q950R 8K sorozattól, a kialakítása nagyjából azonos. Ugyanazt a sötét, keskeny keretet kapta, viszont a talpazat megújult. A mellékelt távirányító elegáns és ergonómiailag megtervezett, teljesen fémből készült.

A Q800T lenyűgöző képet nyújt alacsonyabb felbontású tartalommal is. A közvetlen LED-es háttérvilágítás, a rendkívül hatékony helyi tompítás (Local Dimming) kivételes kontrasztot eredményez és képes a 2000 nits-es fényerő elérésére.

Lenyűgöző hangteljesítményét az intelligens hangmódnak köszönheti, mivel ez a szolgáltatás jelentősen javítja a hangélményt.

Vásárold meg az Alza.hu-n
Tekintsd meg a Samsung weboldalán

Funkciók és jellemzők

Samsung Q800T QLED 8K TV - Valódi játékélmény javító

Valódi játékélmény javító

FreeSync (VRR) technológiát használva a QLED valós idejű, alacsonyabb késési sebességű játékélményt nyújt.

Samsung Q800T QLED 8K TV - Lélegzetelállító felbontás

Lélegzetelállító felbontás

A több mint 33 millió pixellel rendelkező Samsung Q800T valódi 8K-s felbontása lenyűgöző, tűéles képet ad.

Samsung Q800T QLED 8K TV - 8K AI felskálázás

8K AI felskálázás

Mostantól 8K felbontásban élvezheted szinte az összes tartalmat. Az AI-alapú felskálázás hibátlan textúrákat és realisztikus éleket hoz létre és csökkenti a zajokat.

Samsung Q800T QLED 8K TV - Direct Full Array 24X

Direct Full Array 24X

A Direct Full Array háttérvilágítási technológia kiváló kontrasztarányt képez és minden apró részlet láthatóbbá válik.

Galéria

Végszó

Ha mégsem találtad meg az igazit, akkor tekintsd meg a televízió vásárlási útmutatónkat.

Az Energia Rovat célja, hogy a lehető legjobban leegyszerűsítsük a választást és segítsünk megtalálni a legjobb ár-érték arányú elektronikai eszközöket, szerkesztői tagjaink véleménye alapján összeállított útmutatók segítségével.

Kövesd az Energia Rovat-ot Facebook-on és Twitter-en, hogy elsőként részesülj új termékek bejelentéséről, résztvehess szavazásokban, nyereményjátékokban, vagy hozzászólhass cikkeinkhez.